Γιαννοπούλου Ντιάνα

H Ντιάνα Γιαννοπούλου γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Το 1983 αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. και το ίδιο έτος ίδρυσε με τον σύντροφό της Γιώργο  Κονδύλη την μελετητική ομάδα MicroTeam Architecs.

Το αρχιτεκτονικό της έργο και design, σαν μέλος του αρχιτεκτονικού γραφείου, έχει  διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1986 στην Β’ Biennale νέων καλλιτεχνών των χωρών της Μεσογείου στον τομέα της Αρχιτεκτονικής και του Design, και το 1987 στην έκθεση της CLEAU - TEE ’Ατομική κατοικία στις χώρες της ΕΟΚ’’.

Μέχρι σήμερα σαν μέλος του MicroTeam Architecs, έχει ολοκληρώσει πάνω από 350 αρχιτεκτονικά έργα και έχουν πραγματοποιηθεί άνω των 30 δημοσιεύσεων που αφορούν παρουσιάσεις του αρχιτεκτονικού έργου, σε περιοδικό τύπο και ειδικές εκδόσεις αρχιτεκτονικής.

Παράλληλα στον ελεύθερο χρόνο από το αρχιτεκτονικό επάγγελμα ασχολείται με την ζωγραφική και την εικονογράφηση παιδικών  βιβλίων. Πραγματοποίησε με επιτυχία  δύο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής. Το 1997  στο Ηράκλειο Αττικής στη Villa Stella,  και το  2004 στο ‘’Nostos Art Cave’’ – Icons hotel, στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.

Από το 1986 έως το 1990 διετέλεσε καθηγήτρια ελευθέρου και γραμμικού σχεδίου σε υποψήφιους Αρχιτεκτονικής, στα μεταλυκειακά φροντιστήρια του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Το έτος 1987-1988, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα Μορφολογίας - Ρυθμολογίας και ειδικότερα στο μάθημα Ιστορίας Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π.

Από το 1997 έως το 2001, ανέλαβε το μάθημα της Αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και design επίπλου στην BAKAΛΟ art & design college, σε συνεργασία με το University of DΕRBY της  Βρεταννίας.

Πιστεύοντας στο δόγμα του homo universalis και έχοντας φιλοσοφικό ενδιαφέρον για το ανθρώπινο σώμα και την διαλεκτική του σχέση με τον δομημένο χώρο, πραγματοποίησε περαιτέρω σπουδές για την ανατομία και τις λειτουργίες του, με  στόχο την ουσία του ‘’εύ ζείν’’.

Το 2011, μετά από τρία χρόνια σπουδών, έλαβε πιστοποίηση craniosacral therapist  από το UPLEDGER  INSTITUTE Inc.της Σκωτίας.

Το 2013, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Fascias Therapy (αναλυτική θεραπεία μυοπεριτονίας) με τον Claudio Santi, από την Fluid-kinetics της Φλωρεντίας.

Συμμετείχε επίσης σε σεμινάρια chi kung, asiatsu, λειτουργικής ανατομίας και ανατομίας των μεσημβρινών του chi.

Από το 2009 παρακολουθεί σεμινάρια Hatha Yoga – bien tempere της Eva Ruchpaul και είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Ηαthα yoga στην Αθήνα.

Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό τέχνης ‘Εικαστικά’, γύρω από θέματα θεωρίας της αρχιτεκτονικής, της τέχνης και του design.

Aπό το 1999 ζει και εργάζεται στο Μαρούσι.

 

 

Δείγματα δουλειάς

Χρησιμοποιείστε τα βελάκια για να δείτε μερικές φωτογραφίες
Έργα του καλλιτέχνη στο artshop μας

Γιαννοπούλου Ντιάνα
Μπάλα

ζωγραφισμένη στο χέρι

Γιαννοπούλου Ντιάνα
Μπάλα

ζωγραφισμένη στο χέρι

Γιαννοπούλου Ντιάνα
Μπάλα

ζωγραφισμένη στο χέρι

Γιαννοπούλου Ντιάνα
Μπάλα

ζωγραφισμένη στο χέρι

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα έργα του καλλιτέχνη