Δικέφαλος Κώστας

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1956. Το 1963 εγκαθίσταται στην Αθήνα.

Ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του φαίνεται η κλίση και το ενδιαφέρον του για τα εικαστικά. Ο νεαρός καλλιτέχνης δημιουργεί πλήθος έργων και έρχεται σε επαφή με διάφορες τεχνικές και υλικά.

Το 1976 εισάγεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ( ΑΣΚΤ ), όπου σπουδάζει γλυπτική με δασκάλους τους Γιάννη Παππά, Θεόδωρο Παπαγιάννη και Γιώργο Νικολαίδη και κεραμική με τον Γιώργο Γεωργίου. Τελειώνει τις σπουδές του με άριστα το 1982, και η διπλωματική του εργασία εκτίθεται τιμητικά στις αίθουσες της ΑΣΚΤ.

Στα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιείται στη δημιουργία έργων, δουλεύοντας είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με γνωστούς ζωγράφους και γλύπτες. Από το 1992 διδάσκει ως ειδικός επιστήμων, στην ΑΣΚΤ, στο εργαστήριο γλυπτικής του Θ. Παπαγιάννη.

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Έργα του βρίσκονται στη συλλογή γλυπτών της ΑΣΚΤ, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών, στο Μουσείο σύγχρονης Τέχνης του Ίωνα Βορρέ, στην Πινακοθήκη Πιερίδη, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γουλανδρή στην Άνδρο, στο Πνευματικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, στο Τελλόγλειο Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο υπαίθριο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Fujimi της Ιαπωνίας, καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης δουλειά του βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά, και στο Εθνολογικό Μουσείο Αθηνών.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Έργα του καλλιτέχνη στο artshop μας

Δικέφαλος Κώστας
Σκιά

ορείχαλκος ύψος 21 εκ.

Δικέφαλος Κώστας
Σκιά

ορείχαλκος & στιλβωμένος ορείχαλκος

ύψος 20 εκ.

Δικέφαλος Κώστας
Ζευγάρι

ορείχαλκος & στιλβωμένος ορείχαλκος

ύψος 24 εκ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα έργα του καλλιτέχνη